Když po devíti letech opustil v roce 2003 brány věznice, pustil se do boje, kterým chce dokázat svou nevinu. To se mu ale stále nedaří. A neuspěl ani ve středu odpoledne.

Stále stejné důvody

„Byl to už osmý návrh pana Barkociho, a stále se opakují stejné důvody, kdy jeho návrhy byly již několikrát zamítnuty. Ani v současné době nebyl podán žádný důkaz, který by nebyl znám soudu, už když rozhodoval v prvním stupni," okomentovala verdikt po několikahodinovém jednání soudkyně Hana Raszyková.

Soud poslal v roce 1994 Pavla Barkociho za mříže za loupež, při které šlo o částku 3400 korun. Odsouzený muž pak od roku 2003, kdy opustil brány věznice, obesílá dopisy nejrůznější instituce a úřady, a snaží se od daného trestu očistit. Sám ale zároveň přiznává, že jeho minulost není rozhodně bez škraloupu a střety se zákonem měl už i před svým posledním devítiletým trestem, o který mu nyní jde.

Zklamání

„Očekávám, že obnova bude povolena," řekl Pavel Barkoci novinářům ještě před vstupem do soudní budovy. Dále tvrdil, že k tomu předloží i potřebné důkazy. Rozhodnutím soudu byl pak po-dle svých slov zklamán a na místě proti němu podal stížnost.

„Chtěl bych nyní požádat pana prezidenta České republiky, aby mě přijal na svém úřadě a tam ho budu o všem pravdivě informovat," řekl Pavel Barkoci přítomným novinářům při odchodu ze soudní budovy. Kauza Pavla Barkociho se v Deníku, ale také v mnohých dalších médiích objevila již několikrát. V prosinci roku 2012 například dokonce držel protestní hladovku. Tu ale tehdy ukončil z důvodu zdravotních komplikací.