K nešťastné události došlo ve středu 24. května. 38letý měl večer přijít do baru v ulici Astronautů, kde jinak pracoval jako číšník. Měl se tam dostat do konfliktu s jiným hostem a při tom upadl a poranil si hlavu tak vážně, že druhý den zemřel.

"Posádka záchranné služby zasahovala ve středu večer u muže s poraněním hlavy, podezřením na poranění mozku a poruchu vědomí. Po ošetření byl převezen na urgentní příjem nemocnice v Havířově, odkud byl ještě během večera transportován do Fakultní nemocnice v Ostravě," sdělil tehdy mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl.

Ilustrační foto.
Bezdomovec zemřel v parku na lavičce, policie vyšetřuje i smrt číšníka

Vzhledem k okolnostem a následkům si vyšetřování případu převzali krajští kriminalisté. Ti svou práci ještě neukončili a není tak rozhodnuto, zda a z jakého činu bude obviněn podezřelý.

„Moravskoslezští kriminalisté prověřují okolnosti úmrtí osmatřicetiletého muže. Kriminalisté shromažďují a analyzují všechny dostupné informace. Prověřují, do jaké míry se na smrti muže podílel šestatřicetiletý podezřelý muž. Přesná právní kvalifikace bude stanovena po obdržení výsledků odborných a znaleckých zkoumání. Pokračuje trestní řízení a prověřování uvedeného skutku,“ sdělil Deníku policejní mluvčí Richard Palát.

Ilustrační snímek.
Vyběhl z křoví lesoparku a zaútočil na dívku