„Ve středu 11. prosince mohl 46letý muž z Ostravy zaslat e-mailovou poštou výhružný dopis do recepce jedné z ostravských zdravotnických společností, s jejichž zaměstnanci měl mít nedávno vzájemný konflikt. Bylo zjištěno, že se jedná o pacienta s duševní poruchou. Bylo ihned přijato opatření ke střežení daného objektu zdravotnického zařízení a se souhlasem příslušného Státního zastupitelství byl 46letý muž zadržen a umístěn do policejní cely,“  informoval René Černohorský z moravskoslezské policie.

Den druhý po střelbě ve Fakultní nemocnici Ostrava (FNO), 11. prosince 2019 v Ostravě. Na snímku kondolenční kniha.
Z nemocnice propustili posledního zraněného při úterní střelbě v Ostravě

Tento muž se v této chvíli nadále nachází v institutu zadržení, v průběhu čtvrtka i pátku se prováděly a nadále se provádějí další nutné procesní úkony, lékařská vyšetření, získávají se různé znalecké posudky k jeho osobě a další náležitosti tak, aby co nejdříve mohla být stanovena právní kvalifikace daného případu,“ doplnil.

Zadržený mladík

Další případ se měl odehrát v Třinci. Šestnáctiletý mladík z Karvinska při rozhovoru se spolužáky a s vyučující, se v den, kdy k tragédii došlo, vyjádřil slovy: „Však počkejte, v pátek 13. prosince toho bude trojnásobek“. O den později pak nepřišel ani do školy.

„Po zjištění těchto skutečností byl objekt školy střežen policisty i strážníky. Jedenáctého prosince byl pak mladík v místě bydliště zadržen. V dané věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin šíření poplašné zprávy a vše je nadále intenzivně prověřováno ze strany karvinských policistů a kriminalistů,“ popsal okolnosti druhého případu Ren Černohorský.

Den třetí po střelbě ve Fakultní nemocnici Ostrava (FNO), 12. prosince 2019 v Ostravě. Na snímku otevřená ordinace i čekárna traumatologické ambulance.
„Čekárna smrti“ ve FN Ostrava je v provozu, láká i obyčejné zvědavce

Jak dodal, policisté žádají lidi, aby nešířili další negativní informace a nestupňovali obavy z možného napadení formou jakýchkoli vyhrůžek či slovního, písemného nebo i fyzického útoku.