Mezi jeho poslední povedené kousky patří vyčmuchání tří zlodějů, kteří patří i mezi pravidelné návštěvníky soudních jednání v rolích obžalovaných.

Orlovští kriminalisté v těchto dnech obvinili tři muže ve věku 25, 27 a 43 let. Minulý týden společně rozbili garážové okno na pozemku v Rychvaldě. Uvnitř pak ukradli dvě pánské jízdní kola, dvě dětská kola, koloběžku, snowboard, přilbu, sportovní obuv a další věci.

Čtěte také článek o jiném Bartovi ve službách karvinských psovodů. Tento Bart už bohužel uhynul. 

Bart a jeho pán při výcviku v sídle policejní kynologické skupiny.
Bart je na lumpy opravdu pes

„Povedená trojice byla do hodiny od vloupání do garáže zadržena. Muži se i s věcmi ukryli v nedalekém lese, ale služební pes Bart je vystopoval,“ informovala policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Dosavadní skóre trojice? Nejstarší pachatel (43 let) byl v již 16x soudně trestán a nyní pobývá ve vazbě. Ve vazbě je i muž ve věku 27 let, který byl v minulosti 12x soudně trestán. Na svobodě policisté vyšetřují nejmladšího z nich, který má v trestním rejstříku šest záznamů.

Výše zmíněný případ pak není jediným, kterého se trojice během posledních týdnů dopustila. Spisový materiál zahrnuje vloupání na pozemek a garáž, ale i krádež. „Prokázáno bylo celkem šest skutků, na kterých se muži různě podíleli,“ říká dále policejní mluvčí.

Muži se podíleli na dalších krádežích v Dolní Lutyni i v Dětmarovicích. „Práce kriminalistů zdaleka nekončí. Postupně budou prověřovat další skutky, zda-li se na nich zadrženi nepodíleli. V současnosti zatím vyčíslená škoda činí bezmála 46 tisíc korun,“ dodala policejní mluvčí.

Havířovská plavkyně poděkovala zachráncům za včasné vytěžení z vody po bodnutí vosou.
Plavkyně poděkovala policistům, kteří ji vytáhli včas z vody