Paradoxně, v areálu vykonával obecně prospěšné práce, které mu soud uložil za předchozí majetkové delikty. Dvaatřicetiletý muž neodolal pokušení, a když zjistil, že by sedla mohl ukrást, udělal to. Poté je chtěl za zlomkovou cenu prodat přes internet.

Svatomartinské menu. Ilustrační foto.
Ukažte Deníku své husy! Podpořte místní restauraci, nebo pošlete svou domácí

Nabídka na inzertním portálu zaujala znalkyni a milovnici koní z Brna. Zarazila ji však podezřele nízká cena. Jelikož se v oboru delší dobu pohybovala, bylo jí hned jasné, že jde o „levárnu“. Všimla si výrobního čísla na sedlech a začala pátrat.

Chvála sociálním sítím

Přes sociální sítě se podle informací Deníku dostala až k ostravskému jezdeckému klubu, který o krádeži psal na svých stránkách. Kontaktovala provozovatele, jenž se vzápětí obrátil na policii. Ta již v té době prověřovala možnou stopu vedoucí k muži, který v klubu vykonával obecně prospěšné práce.

Záběry z natáčení krimiseriálu Stíny v mlze, který natáčí režisér Radim Špaček na Ostravsku a v Beskydech.
Špalková i Hanuš v nové krimi sérii z Ostravska. Uvidíte dětský gang i motorkáře

Následovala příprava pasti. Žena si s mužem domluvila schůzku v Brně, kde mělo dojít k předání. „Ostravští kriminalisté ve spolupráci s brněnskými kolegy na parkovišti před jedním ze supermarketů zadrželi podezřelého muže, který měl v autě pět kradených jezdeckých sedel,“ uvedla Eva Michalíková z moravskoslezské policie s tím, že sedla budou vrácena majiteli.

Muž je obviněn z krádeže. „Jelikož se uvedeného jednání dopustil v době vyhlášeného nouzového stavu, hrozí mu trest odnětí svobody až na osm let,“ doplnila Michalíková. Muž, který se v jezdeckém klubu staral o technickou údržbu, se k činu přiznal. Při výslechu uvedl, že lituje toho, co udělal. Prý se ocitl ve špatné finanční situaci, kterou chtěl prodejem sedel vyřešit.

Bohoslužba pod širým nebem v Ostravě-Hrabůvce, neděle 8. listopadu 2020.
VIDEO: Na bohoslužbu uprostřed sídliště v Ostravě musela dorazit i policie