Neznámá firma se prý vydává za tuto společnost. Společnost z Bílovce dopručuje s danými lidmi vůbec nejednat.

„Bude se jednat o podomního prodejce, který chce využít situace. Jako organizátoři e-aukce nikdy nechodíme za lidmi přímo do domácností a nenabízíme jim podpis smlouvy u nich doma,“ uvádí ředitel společnosti Marandis Martin Anders.

„Už nám volalo několik lidí z Bohumína, kteří se vloni zúčastnili naší e-aukce s tím, zda je s jejich smlouvou vše v pořádku. Kontaktovala je firma, která se zaštiťovala naším jménem a tvrdila, že nemají podepsány nové smlouvy na dodávku plynu či elektřiny. Dokonce za nimi byli ochotni přijet až domů a smlouvu s nimi podepsat.

Chceme všechny Bohumíňáky ubezpečit, že uzavřené smlouvy prostřednictvím e-aukce jsou platné a lidé mají dodávku energií zajištěnu,“ řekl dále.

Přihlášení do e-aukce, podpisy nových smluv a konzultace probíhaly pouze na radnici v Bohumíně nebo elektronicky prostřednictvím e-mailu, případně osobně v kanceláři v Bílovci. „Elektronickou dražbu plynu a elektřiny v Bohumíně organizovala pod záštitou města Bohumín společnost Marandis z Bílovce už třikrát, a to v roce 2013 a 2015 a 2017.

Vloni se do ní zapojily stovky lidí, a to nejen z Bohumína. Využili ji rovněž bytová družstva, firmy či ž ivnostníci. Úspory se pohybovaly od deseti po třicet procent,“ dodala mluvčí bohumínské radnice Lucie Balcarová.

Podovodníci tohoto typu mohou tyto praktiky zkoušet také v dalších místech okresu, pozor tedy na ně.