Ten poslal Moniku Jaworkovou loni v sprnu na pět let do vězení.

„Obžalovaná se proti rozsudku odvolala. Krajský soud by si měl nyní opatřit další detailní důkazy, jak přesně probíhaly převody peněz, které si dotyčná nechávala pro sebe. Na tom bude záležet, zda bude jednání obžalované posuzováno jako podvod, nebo by v některých případech šlo o zpronevěru, kde trest může být i nižší," řekl včera Deníku mluvčí olomouckého Vrchního soudu Vladimír Lichnovský.

Důležitá pak bude i konečná částka, její výše bude mít vliv na trestní kvalifikaci činu. Soud dosud Monice Jaworkové prokázal, že si z peněz města převedla přes 5 milionů korun.

Pokud by se prokázalo, že podvodem získala méně než 5 milionů a zbytek by se vyhodnotil jako zpronevěra, mohl by soud uložit obviněné i nižší trest.

„Nad 5 milionů činí rozmezí trestu 5-10 let, do 5 milionů 2-8 let. To vše ale bude záležet na samotném soudu," doplnil mluvčí vrchního olomouckého soudu Vladimír Lichnovský.

Ostravský soud nicméně zatím oficiálně zrušení svého loňského rozsudku neobdržel.

„O výroku olomouckého soudu samozřejmě víme, nicméně zatím jsme nic takového písemně a oficiálně neobdrželi. Zásilku čekáme každým dnem, ale v tuto chvíli zatím nemůžeme ani nic komentovat," řekl včera Deníku mluvčí ostravského krajského soudu Zdeněk Zecha.

Samotné město Orlová je v tomto soudním sporu v postavení poškozeného a krajský soud loni uznal škodu přibližně 5 milionů a 2 tisíce korun, které měla odsouzená žena městu vrátit zpět.

Nyní ale také Orlová musí čekat na další výnos soudu v Ostravě.