Bombu uloženou na nádraží oznámil v té době neznámý muž v 18.14 hod. na linku 156 bohumínské městské policie.

"Na místo okamžitě vyjeli strážníci, policisté i hasiči. Na místo byl povolán i policejní pes, který je vycvičen na vyhledávání výbušnin. Na naši žádost byla zastavena veškerá doprava na železnici, vlaky nebyly vpuštěny, nebo byly zastaveny v železniční stanici Bohumín. Muži zákona ve spolupráci s hasiči začali prohledávat jak peróny, okolí, odpadkové koše i jiná zákoutí na nádraží, ale i vnitřní prostory nádraží," informovala policejní mluvčí Zlatuše Viačková. 

Kriminálka pachatele odhalila do hodiny od oznámení.  

"V mezidobí policisté operativy kriminální služby velmi usilovně pracovali na odhalení pachatele. Jejich nasazením se podařilo do hodiny od oznámení zadržet podezřelého mladíka 21letého mladíka. Jeho výhrůžky budou řešeny formou zkráceného přípravného řízení a bude mu sděleno podezření pro přečin šíření poplašné zprávy, trestní sazba je 6 měsíců až 3 roky. Mladík byl v minulosti již 8x soudně trestán," dodala policejní mluvčí. 

Prohlídky nádraží, jeho okolí a souprav byly negativní, žádný nástražný výbušný systém nebyl nalezen. V 19:40 hod. mohl první vlak po nuceném zastavení odjet. Kompletně provoz byl obnoven krátce po dvacáté hodině.