"V prvním případě policisté prověřují okolnosti přečiny krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku," uvedla k výzvámě policejní mluvčí Eva Michalíková.

V prvním případě dosud neznámý pachatel 17. července násilně vnikl do restaurace, kterou prohledal a následně z ní odnesl alkoholické i nealkoholické nápoje, automat na žvýkačky a hračky i s mincemi uvnitř, ale také finanční hotovost.

Návrh nového skafandru pro misi Artemis na Měsíci.
NASA našla obyvatelné místo na Měsíci. V jeskyních chce postavit základnu

"Při ohledání místa činu policisté zřejmě při únikové cestě našli některé lahve odcizeného alkoholu, ale také poškozené automaty na žvýkačky a hračky, u kterých však chyběly peníze. Celková škoda včetně poškození byla stanovena téměř na devět tisíc korun," doplnila mluvčí policie.

K druhému případu došlo 15. července 2022. "Neznámý pachatel vnikl do rodinného domu v obci Krmelín, ze kterého odcizil peněženku včetně dokladů a platební karty, boty a bundu. Svým jednáním způsobil škodu téměř za tři tisíce korun," popsala Eva Michalíková s tím že s odcizenou platební kartou pak ve stejný den platil nákupy, a to hned v několika případech.

Posmrtná fotografie Somertonského muže
Záhadný případ Somertonského muže: Po 74 letech prý vědec odhalil jeho totožnost

"Ve dvou prodejnách byl zaznamenán kamerovým systémem. Svou první platbu provedl za korunu a poté následně nákupy opakoval ve více obchodech, tentokrát už ve vyšších částkách, které mu byly bezkontaktně povoleny," uvedla závěrem mluvčí Michalíková.

Policisté se nyní v souvislosti s vyšetřováním těchto činů obrací s žádostí o pomoc a spolupráci i na veřejnost. Poznáte někoho z mužů na přiložených fotografiích? Pak kontaktujte tísňovou linku 158, případně policisty na nejbližší služebně.