"K dotazům ohledně odvolání je v této chvíli možné jen sdělit, že policisté muže zadrželi a jsou na samotném počátku úkonů týkajících se této osoby. Děkujeme médiím za zveřejnění výzvy a občanům za poskytnuté informace. Jakmile to situace dovolí, budeme neprodleně informovat o dalším vývoji," uvedla mluvčí policie Soňa Štětinská.

Manželský pár Jarmila a Zbigniew Muszańští zmizel 28. února. Policie jejich těla našla po necelých dvou týdnech v garáži ve Slezské Ostravě.

Zvrat ve vyšetřování přišel po dvou týdnech, kdy do vývoje zasáhla náhoda. Ostravští policisté měli vyslýchat jednoho podezřelého, který se zmínil, že svou garáž pronajal nějakému muži. Šlo o Michala Zágoru, kterého měli kolegové z kriminálky vytipovaného mezi hlavními podezřelými v bohumínském případu.

Když policisté našli v garáži vykopaný hrob s těly zastřelených manželů, došlo Zágorovi, že spadla klec. Pokusil se proto otrávit léky, což se mu však nepodařilo. Z nemocnice si ho kriminálka odvezla v poutech a ve stejnou chvíli byl zatčen i Lumír Moric.

Třetímu z party Jiřímu Bohdálkovi se podařilo uprchnout na Slovensko, kde podniká. Policie po něm vyhlásila pátrání s tím, že jej označila jako nebezpečného a ozbrojeného střelnou zbraní. Zadržen byl na Slovensku v pátek večer.

Policie dosud neinformovala, kolik podezřelých už zadržela. Vražda manželů byla předem připravovaná. Motivem byly peníze, které pachatelé Muszańskému dlužili. S největší pravděpodobností se jednalo o vysoké částky, které nebyli schopni splácet. Proto se rozhodli svého věřitele sprovodit ze světa. Z domu také ukradli směnky, které jejich dluhy potvrzovaly.

Čtěte také: Policie našla těla manželů, po jednom z pachatelů pátrá

Zmizení manželů z Bohumína už vyšetřuje krajská kriminálka

Původní policejní pátrání: Policisté hledají manželský pár z Bohumína