Několik desítek policistů prohledávalo Černý les v Karviné-Ráji. Z výšky jim pomáhal také vrtulník s termovizí. Další policisté hledali na jiných místech města. 

"Pátráme po muži středního věku. Pátrání bylo zahájeno dnes odpoledne, když policisté získali informace o tom, že je pohřešovaný. S ohledem na vyhodnocení všech informací bylo do akce nasazeno několik desítek policistů. Ověřovány byly různé lokality, kde by se mohl nacházet, včetně příbuzných, známých nebo také zdravotnické zařízení. Toto bylo doposud bezvýsledné. Perimetr pátrání proto byl rozšířen. V akci jsou karvinští policisté a strážníci, příslušníci speciální pořádkové jednotky, psovodi a také letecké posádka ve vrtulníku," řekla v pátek večer Deníku policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Policie do akce nasadila svou nejmodernější techniku. Pěší pátrači pohybující se v rojnici jsou vybaveni GPS lokátory, jejichž data se sbíhají do štábního vozidla, kde se vyhodnocuje prohledaná oblast, aby nedošlo k vynechání žádného úseku. Velitel zásahu má k dispozici také spojení s leteckou posádkou. K průzkumu rozsáhlé lesní plochy byla nasazena také terénní čtyřkolka. V podobných případech mívá policie také informace o pohybu mobilního telefonu, pokud ho má pohřešovaný u sebe. 

Policejní vrtulník o půl osmé večer svou činnost ukončil a odletěl na svou základnu v Brně. 

Pátrací akce v Karviné. Zdroj: Deník/Tomáš Januszek

Aktualizace: 

Pohřešovaný muž se v ranních hodinách sám vrátil domů. Pátrání proto mohlo být odvoláno.