To vše měla zažívat jedna z obyvatelek Bohumína, a dokonce i její nezletilý syn, který má dodnes obavy, když má vyjít z bytu. O teror se měla postarat jiná žena poté, co dotyčná začala žít s jejím manželem.

Případ v úterý projednával karvinský okresní soud. Ten pachatelku stalkingových útoků viní celkem ze tří trestných činů, mezi kterými nechybí výtržnost či nebezpečné vyhrožování. To vše se mělo dít v době od srpna roku 2012 do června roku loňského.

Poškozená žije s manželem obžalované dodnes, všichni se ale mezitím z Bohumína odstěhovali. Prý aby unikli dalším útokům obžalované ženy. „Není to pravda. Jsou na mě domluvení. Po manželovi jsem jen chtěla, aby platil na naše děti a vyřešil své dluhy z podnikání. Dodnes má u mě stálou adresu a neustále mi domů chodili vymahači a exekutoři. Já jsem byla často bez peněz, a přitom jsem se starala o naše dcery. Muž to ale odmítal řešit, a tak jsem musela vyhledávat já jeho," hájila se u karvinského soudu obžalovaná žena.

V noci prý svítila laserem do bytu

Obžaloba ženu nicméně viní například z toho, že nové přítelkyni svého muže měla vyhrožovat prostřednictvím SMS zpráv, ale také po internetu. Manžela i poškozenou ženu mimoto neustále takzvaně prozvoňovala na mobil. Chodila také pod balkon přízemního bytu, kde spolu žili. V noci jim svítila do oken laserovou svítilnou. Manželovu přítelkyni měla obžalovaná dokonce i fyzicky napadnout v přítomnosti zmíněného dítěte.

Často prý také chodila ke škole, kam chlapec docházel. Ten nakonec ze ženy a její přítomnosti začal mít strach a musel vyhledat i odbornou pomoc. Sociální pracovnice za asistence bohumínské městské policie zase musela dítě při dalším z extempore odvézt od školy. Obžalovaná tam čekala na svého muže, který po jejích vyhrůžkách syna nové přítelkyně vozil dennodenně do školy i ze školy. Daného dne obžalovaná ztropila scénu, při které ničila stěrače vozu a vulgárně křičela. Malý chlapec seděl v té chvíli ve voze. Daný výstup dosvědčil u soudu i otec obžalované ženy.

Obžalovaná většinu věcí popřela. Tvrdila, že naopak ona čelila různým ústrkům ze strany nové přítelkyně muže. Otec proti ní prý svědčil, protože nemohl unést, že manžela vyhodila, když vyšel najevo jeho nový vztah.

Soud jednání odročil na březen, kdy mimo jiné vyslechne i další svědky kauzy.