Policisté muži prokázali, že se vloupal do bytu třiadevadesátileté paní v Jateční ulici. Tam vzal mobil, peníze a šperky, to vše celkově za více jak 8 tisíc korun.

O několik dní později vnikl do jiného bytu. Když byl uvnitř bytu. Tam ho vyrušila devětasedmdesátiletá nájemnice. Pachatel byl tak neomalený, že využil fyzické převahy, starou paní zatlačil do pokoje a chtěl informace o penězích. Byt pak prohledal a s sebou si odnesl peníze a mobilní telefon. Vzniklá škoda činí 3 000 korun," uvedla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Muž pak ten samý den pokračoval dál. Velmi snadno se dostal do budovy Centra sociálních služeb Bohumín. V dílně odcizil svazek klíčů a 500 korun. V bdově ho pak přistihl jiný muž a chtěl recidivistu zadržet do příjezdu policie. Pachatel mu ale do očí nastříkla slzný sprej, který pak použil i proti další přítomné ženě a utekl. Mimo jiné, kriminalisté násilníkovi prokázali také vloupání do budovy domu služeb. V jedné provozovně nic neodcizil, ve druhé odcizil brašnářské nože a peníze.

Policejní komisař proti muži zahájil trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež a pokračujícího přečinu krádež a porušování domovní svobody. Za to může jít do kriminálu až na 10 let. Mužův trestní rejstřík je i tak velmi obsáhlý, v minulosti byl již 18x soudně trestán.

Policie zároveň přidává pár rad zejména seniorům, jak se nestát obětí podobných zločinců. Především by vchodové dveře všech domů měly být zabezpečeny kvalitním zámkem a vyplatí se vchody zamykat i přes den. Pokud jsou vchodové dveře vybaveny tzv. bzučákem, měli by se lidé, na které příchozí z venčí zvoní a prosí o vpuštění do vchodu, ptát, o koho jde a nevpouštět bezmyšlenkovitě kde koho dovnitř.