Během svého hazardního manévru přitom vjela do protisměru, kde v tu chvíli ohrozila posádky minimálně tří dalších aut. Jen díky pohotové reakci řidičů protijedoucích vozidel přitom nedošlo k hromadné srážce.

Nebezpečnou jízdu mladé ženy nyní řeší policie, kterou na riskující šoférku upozornil jeden z účastníků incidentu.

Zdroj: Youtube

„V pátek kolem půl páté odpoledne vyjela policejní jednotka k prověření přestupku v dopravě na silnici mezi Českým Těšínem a Třincem, kde se čtyřiadvacetiletá řidička rozhodla porušit předpisy a předjet kamion napříč dvojitou plnou čarou. V protisměru v tu chvíli projíždělo několik vozidel a řidička namísto toho, aby se vrátila zpět do svého jízdního pruhu, zareagovala na vozidla v protisměru tak, že řízení strhla doleva. Ohrozila přitom řidiče, kteří na situaci museli náhle a nečekaně zareagovat, prudce snížit rychlost a vyhnout se vozidlu,“ přiblížila průběh pátečního incidentu policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Totožnost riskující šoférky se policistům podařilo zjistit ještě během pátku. Podle mluvčí porušila mladá žena svým počínáním několik předpisů silničního provozu a její skutek bude oznámen k řešení správnímu orgánu. 

Řidičce hrozí pokuta až do výše deset tisíc korun, sedm bodů a odebrání řidičského oprávnění na dobu až jednoho roku.

Video na Facebooku

Rozebírání zborcené požární plošiny.
Plošiny hasičům spadly vinou polského ajťáka, firma ho kryje