Ve skutečnosti byl otcem jeden z vězňů. Rozsudek v těchto dnech vynesl Krajský soud v Ostravě, který v rámci odvolacího řízení změnil původní verdikt Okresního soudu v Opavě. Ten Petře N. letos v květnu uložil osm měsíců vězení. Proti tomuto rozhodnutí se odvolal státní zástupce, jemuž dal nyní krajský soud za pravdu a trest zpřísnil na dva roky žaláře.

Více o celém případu ZDE a v TOMTO odkazu. 

Petra N. má na svědomí smrt sběratele mincí a známek, kterého připravila o život se svým tehdejším manželem. Dostala třicet let. Když ve vězení přišla do jiného stavu, prohlásila, že otcem dítěte je někdo z dozorců. Případ si převzala Generální inspekce bezpečnostních sborů, jež začala příslušníky vězeňské služby vyšetřovat.

Ilustrační foto.
Vražda v centru Ostravy. Muž zabil mladší přítelkyni, pak se šel přiznat

Mezitím byla těhotná žena dočasně propuštěna na svobodu. Po narození dítěte následovala série testů, které dozorce očistily. Naopak ukázaly, že Petra N. otěhotněla s jedním z vězňů.

Rafinované otěhotnění

O standardní početí ale nešlo. Budoucí otec měl ve vazební věznici v Hradci Králové, kde Petra N. čekala na konečný rozsudek za vraždu, na starost výdej teplé stravy. Žena s ním navázala kontakt, dopisy si vyměňovali v ešusech. Sperma jí měl předat v gumové rukavici. Petra byla po pravomocném třicetiletém verdiktu převezena do opavské věznice, kde vyšlo najevo, že je v jiném stavu. Následovalo přerušení trestu, propuštění na svobodu a porod. Nyní je opět za mřížemi. Dítě skončilo v péči příbuzných.

Ilustrační snímek.
VIDEO: Na silnicích už je období "neviditelných" chodců a cyklistů. Nebuďte!

Žena čelila žalobě z křivého obvinění. Opavský soud ale dospěl k závěru, že se jednalo pouze o křivou svědeckou výpověď. Jiný názor měl však odvolací krajský soud, který konstatoval, že se dopustila křivého obvinění, jak od počátku tvrdil státní zástupce.

„Vědomě uvedla objektivně nepravdivé skutečnosti, které směřovaly k zahájení úkonů trestního řízení a ustanovení osoby, vůči níž úkony směřovaly. Proto tedy není možné její jednání posoudit jako přečin křivé svědecké výpovědi, ale jako v obžalobě navrhovaný přečin křivého obvinění,“ uvedla mluvčí ostravského krajského soudu Klára Krystynová.

S ohledem na změnu právní kvalifikaci následovalo také zpřísnění trestu, a to z osmi na čtyřiadvacet měsíců žaláře. Verdikt krajského soudu je pravomocný a není proti němu odvolání.

Transparent s nápisem: „Myslím, cítím, PiS jsou chuji! (PiS = Prawo i Sprawiedliwość, politická strana)“
EXKLUZIVNĚ: Krakow pro potraty! Demonstrace, kostely, cyklisté. Deník byl u toho