Tři hledané dopadli minulý týden orlovští strážníci. Hodinu před páteční půlnocí vyrazila hlídka na adresu Mateřské školy Ke Studánce v Orlové-Lutyni. V areálu tamní mateřské školy tam totiž kamerový systém zaznamenal pohyb neznámých oso, které svítí si baterkou. Po příjezdu na místo strážníci skutečně trojici objevila. Protože se chovali nezvykle, podrobili je rychlotestu na přítomnost psychotropních látek.

„Přístroj skutečně potvrdil pozitivní nález na amphetamin a methamphetamin. Mladík přiznal, že tuto návykovou látku mu podal předchozího dne taktéž nezletilý kamarád. A obdobně na tom byl i druhý mladík, který byl pozitivní na amphetamin a k tomu všemu byl pod vlivem alkoholu. A do třetice byl pozitivní i třetí, rovněž nezletilý chlapec,“ popsal okolnosti případu zástupce velitele Městské policie Orlová Milan Páleník.

 I přes uzavření domovů pro seniory návštěvám z důvodu přetrvávajícího rizika nákazy koronavirem v Moravskoslezském kraji, dělají v SeneCura SeniorCentru Havířov maximum pro to, aby se jejich klienti cítili v psychické a fyzické pohodě.
OBRAZEM: Obyvatelé v uzavřeném SeniorCentru Havířov čelí krizi spolu a aktivně

Strážníci poté přivolali hlídku státní policie. „Po konzultaci bylo vyloučeno podezření ze spáchání trestného činu. Policisté si výtečníky převzali a převezli je na služebnu. Celá věc byla navíc oznámena správnímu orgánu k projednání,“ vysvětluje Milan Páleník.
Hledané mladíky se podařilo dopadnout i díky všímavosti jistého občana, který zahlédl pohybující se světlo v oknech mateřské školy a informoval o tom městskou policii.

„To je přesně to, bez čeho se žádná městská policie neobejde. Lidé by s námi měli daleko více spolupracovat. Nemůžeme být všude a nemůžeme všechno vidět. Všímaví spoluobčané jsou pro nás opravdu moc důležití,“ zdůraznil zástupce šéfa orlovské městské policie.

Česko-japonské kulturní centrum v budově Staré Radnice na Masarykově náměstí. Předseda Česko-japonského kulturního centra v Ostravě Jan Kudla.
Od Japonců se příliš nelišíme, říká pořadatel Japonských dnů v Ostravě