V uplynulých týdnech si hned dva muži vyslechli obvinění z týrání blízké osoby. "V polovině března komisařka 1. oddělení služby kriminální policie a vyšetřování Karviná zahájila trestní stíhání a obvinila 36letého muže. Důvodně podezřelý muž se bude zpovídat ze spáchání zločinů týrání svěřené osoby a týrání osoby žijící ve společném obydlí," uvádí mluvčí policie Zlatuše Viačková.

Městská policie v Havířově. Ilustrační foto.
Havířovská pekla. Otrava v garáži, skok z balkonu, bití přítelkyně a útok

Za vinu je mu kladeno, že po dobu nejméně dvou let do současné doby záměrně, opakovaně a bezdůvodně měl být ke svým blízkým agresivní, podezřívavý a vulgární. Jeho agresivita se postupně stupňovala.

"Každodenní konflity zřejmě probíhaly za přítomnosti nezletilých dětí a mladistvé dívky. V tomto období, nejméně dvakrát se obviněný muž dopustil i fyzického násilí. Napadení měla přihlížet dívka, která se snažila ženu chránit. Bohužel i ona měla dostat pěstí. Dále muži bylo prokázáno, že děti nepřiměřeně trestá a vulgárně jim nadává. Rodina žije v neustálých obavách z dalších konfliktů," líčí policejní mluvčí.

Takto nějak by měla vypadat rozhledně na Něbrojově kopci v Dětmarovich. Stejná věž už stojí v Rokycanech.
Karvinsko se snad dočká prvních rozhleden. Chtějí je stavět na třech místech

Soud zde vyhověl návrhu státního zástupce a obviněného muže vzal do vazby. V případě prokázání viny může být potrestán trestem odnětím svobody na dvě léta až osm let. Policisté využili svého oprávnění a muže ze společného obydlí vykázali.

Neustálé kontroly ženy, pak dokonce napadení v těhotenství

Dalším obviněným z týrání blízké osoby je 33letý muž. Komisařka 1. oddělení služby kriminální policie a vyšetřování Karviná proti němu zahájila trestní stíhání a obvinila ho ze spáchání zločinu týrání osoby žijící ve společném obydlí.

V parku v centru Stonavy přibyly dva symbolické vozíky s uhlím, které se vytěžilo v dolech Darkov a ČSA, které byly letos uzavřeny.
Slza a opuštěné vozíky. V parku stojí poslední svědkové těžby na Karvinsku

"Obviněný měl nejméně od roku 2015 do současné doby ve společně obývaném bytě verbálně i fyzicky napadat ženu. Záměrně, opakovaně a bezdůvodně ji obviňoval, urážel hrubými výrazy, neustále ji kontroloval. Jeho agresivní chování se stupňovalo, až vyvrcholilo fyzickým napadením. Po prvním napadení frekvekce útoků byla již častější. Bylo prokázáno, že jedno z napadení vůči ženě se odehrálo i v době jejího těhotenství," popsala mluvčí policie. 

I v tomto případě obviněnému muži hrozí trest odnětím svobody na dvě léta až osm let. Policisté využili svého oprávnění a muže ze společného obydlí vykázali.

Od ledna letošního roku policisté Územního odboru Karviná napříč okresem ze společného obydlí vykázali v souhrnu celkem osm osob.