Policejní hlídka byla vyslána do prodejny Na Národní třídě. V tamní prodejně vietnamského obchodníka mělo dojít ke krádeži a následnému zranění prodavače, který zboží chránil. Zloděj se dal na útěk a přijíždějící hlídka ho začala pronásledovat. 

Policisté jeli služebním vozem jeli po chodnících za mladým mužem ve sportovním oblečení. Jeden z policistů pak z auta vyskočil a běžel za pronásledovaným. Ten ale přeběhl frekventovanou Hlavní třídu a mířil k OC Elan. Tam už se patrně viděl, jak se uvnitř policistům ztratí mezi lidmi, případně vyběhne některým dalším východem. 

Plány mu ale překazil cyklista, který právě ve stejném směru projížděl po chodníku. Když viděl, že se policisté zdrželi, prchajícího mladíka zadržel. O chvíli později už si zadýchaného běžce převzali policisté, kteří ho převezli na služebnu k výslechu.

Lidé pomohli dopadnout muže prchajícího policejní hlídce. Zdroj: Deník/Libor Běčák
Snímek zachycuje moment, kdy se cyklista ohlíží po prchajícím muži, který zjišťuje, zda je stále pronásledován policejní hlídkou. Foto: Deník/Libor Běčák

"Policisté omezili na osobní svobodě 30letého muže. V průběhu prověřování jsou shromažďovány důkazy a okolnosti skutku, spáchaného dnes dopoledne v Havířově. Na základě dosud zjištěných skutečností lze aktuálně konstatovat podezření z trestných činů výtržnictví, krádeže a ublížení na zdraví ve stadiu pokusu," sdělila Deníku policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Uzavírka podjezdu pod železniční stanicí v Havířově.
Podjezd v Havířově bude uzavřen až do neděle