Nehoda se stala na přejezdu v ulici Bratří Sedláčků chvíli po 9. hodině. Chodce v kolejišti srazil osobní vlak RegioJet jedoucí na trase Praha - Havířov. 

"Byla nám nahlášena nehoda, při které byl vlakem stražen chodec. K zásahu byly vyslány dvě naše posádky," potvrdil Deníku mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl s tím, že zatím nemá informace o stavu zraněného.  

Jak bylo potvrzeno později, sražený muž způsobeným zraněním podlehl. 

Cestující byli z vlaku evakuováni za pomoci personálu vlaku a hasičů. "Cestující z Ostravy se dále dostanou prostředky městské hromadné dopravy. Cestujícím, kteří měli vystupovat v Havířově, zajišťujeme náhradní dopravu. Stejně tak řešíme dopravu cestujících, kteří by měli cestovat u půl jedenácté z Havířova ve směru na Prahu. Vlak, který měl havárii, kvůli vyšetřování nestihne do Havířova dojet. Vyjíždět proto bude zřejmě z Ostravy-Svinova a my tam cestující přepravíme," řekl mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj. 

Později mohl upřesnit, že vlak do Prahy byl po propuštění z vyšetřování odvezen do stanice Svinov. "Přepřáhli jsme lokomotivu a připravili soupravu k odjezdu. Cestující z Havířova byli přepraveni náhradní autobusovou dopravou. Vlak pak vyjel se zhruba 30minutovým zpožděním," dodal. 

Okolnosti, za jakých k nehodě došlo, se vyšetřují. Zjišťují také totožnost zemřelého muže. 

Železničáři kvůli nehodě zavedli opatření, kdy je provoz veden sníženou rychlostí po zbylých volných kolejích.