Strážníci vyjížděli do jedné z ostravských prodejen na základě oznámení pracovníka ostrahy prodejny. Ten si na prodejně všiml ženy, která se podezřelým způsobem pohybovala kolem regálů s alkoholem. "Následně pak z regálu vzala dvě láhve Amundsen vodky, ty pak otevřela a značnou část obsahu lahví na místě i zkonzumovala. Po krátké degustaci ponechala lahve na místě a odcházela bez zaplacení z prodejny pryč," uvedl mluvčí ostravských strážníků Jindřich Machů. 

Muž v uloupeném autě daleko nedojel. Po chvíli havaroval.
VIDEO: Lupič s tyčí vtrhl v Ostravě do firmy, z auta vytáhl ženu a ujel pryč

Svou chutí „dát si něco ostřejšího“ způsobila škodu v hodnotě pět set padesát korun. Dechovou zkouškou provedenou strážníky bylo ženě naměřeno 4,51 promile alkoholu. Vzhledem k silné podnapilosti strážníci na místo přivolali zdravotníky, kteří ženu převezli do nemocnice.

Vzhledem k tomu, že žena nebyla v minulosti trestána za majetkovou trestnou činnost, bude přestupek po odeznění akutní intoxikace oznámen příslušnému správnímu orgánu.

Skládka odpadů, ilustrační foto.
Vražda! Patnáctiletá porodila ve Frýdku-Místku, tělíčko hledali týden na skládce

Obdobné případy konzumace odcizeného alkoholu na prodejně zaznamenali strážníci již v minulosti. Snad nejznámější je případ z května loňského roku, kdy na jedné z ostravských prodejen zkonzumoval téměř „na ex“ láhev ostružinové vodky 46letý muž a poté na prodejně usnul.

V červenci loňského roku rovněž degustovala víno přímo na prodejně 41letá žena, která si nedopitou láhev vložila do tašky a prošla pokladnami bez zaplacení.