Jihomoravská policie zadržela 56letého muže z Havířova, který je podezřelý z vraždy ženy pohozené u dálnice D1. Novinářům to řekl kriminalista Antonín Hrdlička.

Podle něj se vražda stala o vánočních svátcích v pronajatém bytě v Brně, kde žena zemřela po úderech tupým předmětem do hlavy. Pachatel pak tělo několik dní přechovával v bytě a poté jej zabalené pohodilu dálnice D1.

Podezřelý muž byl již v minulosti desetkrát trestaný a s obětí se seznámil prostřednictvím internetu.

Tělo měl několik dní v bytě

Jednapadesátiletá žena s trvalým bydlištěm na Blanensku trávila u obviněného Vánoce. Podle policie byli nějakou dobu milenci. K vraždě, jejímž motivem měla být hádka, pak došlo v období mezi Štědrým dnem a Božím hodem.

„Při hádce muž ženu několikrát uhodil do hlavy tupým předmětem. Na následky zranění do pár minut zemřela,“ uvedl jihomoravský kriminalista Antonín Hrdlička.

„Několik dní pak bylo tělo v bytě, který si podezřelý pronajímal. Poté ho zabalil do prostěradla a zavázal lanem. Jednal prý bezmyšlenkovitě, zastavil u krajnice na dálnici a tělo protáhl pod svodidly a skutálel z náspu,“ popsal kriminalista.

Na mrtvolu narazil pracovník údržby silnic 30. prosince. Žena u sebe neměla doklady ani žádné věci a policie se se žádostí o její identifikaci obrátila na veřejnost. „Veřejnost nám s případem velmi pomohla. Nejen při identifikaci ženy, ale i při následném dopadení pachatele,“ doplnila brněnská policejní mluvčí Andrea Cejnková

Poznali se přes internet

Obětí byla jednapadesátiletá žena z Blanska, která přebývala v Brně v bytě kamarádky. Podle Hrdličky pracovala jako prodavačka, byla rozvedená a neměla děti. „Ráda se seznamovala prostřednictvím internetu s muži. S podezřelým se znali a s přestávkami se stýkali několik let,“ vysvětlil jihomoravský kriminalista.

Podezřelého pachatele pocházejícího z Havířova zadrželi policisté spolu se speciální jednotkou ve večerních hodinách prvního ledna. Ve čtvrtek si pak v Brně vyslechl obvinění z vraždy, za kterou mu hrozí až 18 let za mřížemi.

„Muž není policii neznámý. V minulosti byl již desetkrát soudně trestaný, převážně za majetkovou, ale i násilnou trestnou činnost,“ doplnil Hrdlička.

Dopravní nehoda. Ilustrační foto.
Novoroční nehoda rozdmýchala diskusi o bezpečnosti
Výuka budoucího zdravotnického personálu bude od září probíhat v budově základní školy na českotěšínské ulici Slovenská.
Nemocnicím chybí personál. Pomoci má nová zdravotnická škola
Biskup František Václav Lobkowicz.
Biskup František Václav Lobkowicz slaví narozeniny