„Rozum mi to nebere a nechápu lidský hyenismus, kdy lidem není stydno krást v jakékoliv mateřské škole, natož v mateřské škole, která je zřízená pro děti se speciálními vzdělávacími potřebami,“ uvedla na sociálních sítích ředitelka školky, která sídlí v Karviné-Hranicích, Eva Daňková.

Houpačka byla uzpůsobena pro děti se speciálními potřebami. K rámu byla připevněná pevnými lany a kotvícími řetězy. Pachatel, či pachatelé, musel být vybaven speciálním nářadím, kterým tak pevné ukotvení dokázal přestřihnout. Zloději odnesli sedací část houpačky. Tak je kruhová, s propletenými lany. "Ta naše byla uzpůsobená tak, aby si do ní děti mohly i lehnout," uvedla ředitelka karvinské školky. 

Houpačku, i některé další zahradní radovánky, uzpůsobení dětem se speciálními potřebami, získala školka díky výtěžku z loňského Charitativního běhu pro MŠ Klíček, kterého se i sama účastnila.

„Šlo o běh Spartan race, kterému se věnuje i jeden z našich tatínků. Ten pro nás se svými přáteli akci zorganizoval, trať byla upravená, aby ji zvládly i naše děti, s těmi přišli běhat i jejich rodiny a známí, účastnil se i personál školky. O to více nás celá ta událost mrzí,“ dodala ředitelka MŠ Klíček. 

Případ od středečního rána šetří také policie. „Předběžná škoda činí okolo 28 tisíc korun, věc šetříme jako přečin krádeže,“ sdělila policejní mluvčí Zlatuše Viačková. 

Ilustrační foto
Pouta a poslední sousto na svobodě