K incidentu došlo v domě v Gorkého ulici v centru města. Policie na tísňové lince přijala oznámení o tom, že muž je ozbrojen kulovnicí a chce zastřelit každého, kdo by chtěl do bytu vniknout.

„Volání o pomoc jsme přijali kolem 17. hodiny. 34letá žena uvedla, že ji doma zbil a zkopal její stejně starý manžel, když mu odmítla vydat klíč od trezoru. Ženu několikrát kopl, udeřil pěstí do hrudi. Úmyslně do místa, kde má kardiostimulátor. Vyhrožoval jí usmrcením a proti jejímu tělu mával odlamovacím nožem na koberce. Byl stále více hysterický a agresivní. Žena také sdělila, že muž je narkoman, je HIV pozitivní. Když doma v amoku rozbíjel nábytek, pořezal se na rukou a krví stříkal po ženě, aby se nakazila. Té se podařilo z bytu utéct," popsala situaci policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Na místo okamžitě po nahlášení vyjela autohlídka republikové policie, která byla v té chvíli u jiného případu. Policisté si oblékli neprůstřelné vesty a zamířili k bytu. Zásah samotný však nechali na specialisty.

K domu byl vyslán vyjednávač a krajská zásahová jednotka. Ta také provedla zákrok, při kterém byl muž zadržen. Při zásahu nebyl zraněn, přesto však byl předán zdravotníkům k vyšetření. Policisté dále vyšetřují okolnosti případu.

„Žádná zbraň nalezena nebyla. Muž nyní leží v nemocnici na jednotce intenzivní péče. Nebyl zraněn při zásahu, ale poranil se při demolování zařízení bytu. Vzhledem k nemoci trpí také sníženou srážlivostí krve. Zda byl v době útoku pod vlivem alkoholu nebo drog, ukáží až testy. Nyní je podezřelý z nebezpečného vyhrožování a úmyslného ublížení na zdraví," dodala mluvčí.

Velmi nepříjemný byl zásah i pro samotné policisty. Ti sice věděli, že muž je HIV pozitivní, přesto se kontaktu s jeho krví nevyhnuli a měli potřísněné uniformy.