Žena, která v té době byla v osmém měsíci těhotenství, se s ním zhruba měsíc před incidentem rozešla – kvůli bití a drogám. Muž se s tím nehodlal smířit. Družce psal zprávy, vyhrožoval jí zabitím. Osudného dne si vzal pervitin a zapil jej vodkou.

Takto posilněn se vydal do ulic. Kolem poledne narazil na přítelkyni a její matku. Ta se okamžitě postavila mezi něj a vyděšenou dceru. „Je to moje dcera, chránila jsem ji. Byl na drogách,“ vysvětlila.

Útok

Obžalovaný se přesto k těhotné ženě dostal. „Nadával mi do kur.. Zezadu mě chytil za bundu. Bil mě pěstí do hlavy. V zastávce mě natlačil do rohu a srazil k zemi. Kopal do mě, kopal mě i do břicha. Snažila jsem se břicho chránit rukama. Schoulila jsem se do klubíčka. Úderů a kopů bylo hodně. Strašně moc mě to bolelo. Říkal, že mě zabije, že to dítě ze mě vymlátí,“ uvedla žena. Vzápětí zasáhla městská policie.

Opilec naboural policistům dvě auta.
Opilec odcizil auto a narazil s ním do policejních vozů před opavskou nemocnicí

Daniel L. v rámci své výpovědi přiznal drogy, alkohol i napadení družky a její matky. Průběh ale vylíčil jinak. Prý si chtěl s přítelkyní pouze vše vyříkat. Jak prohlásil, nedlouho předtím ji viděl se líbat s jiným mužem a žádal vysvětlení.

„Chtěl jsem se jí na to zeptat, proč to udělala, proč se mnou nechce být. Jenže její matka hned vstala a začala na mě ječet, ať k ní nejdu. Dala mi facku. Řekl jsem jí, ať mi dá pokoj, že jí to vrátím. Furt do mě skákala, tak jsem jí tu facku dal. Pak do mě skočila i přítelkyně. Tak jsem jí dal taky jednu facku,“ prohlásil.

Poté prý družku chytil za ruce a odhodil od cesty na zastávku. Údajně nechtěl, aby vběhla pod auto. „Pak zakopla a spadla. Kopala kolem sebe. Taky jsem ji dvakrát kopl. Ale jemně a jen do nohy. Do břicha určitě ne, to bych neudělal. Nikdy bych jí ani svému dítěti neublížil,“ uvedl muž.

Vše se naštěstí obešlo bez vážných zranění a žena o měsíc později porodila zdravou holčičku. „Má pouze modrý zadeček. Podle mě je to následek toho útoku,“ řekla. Muži hrozí v případě uznání viny pět až dvanáct let vězení.