"Osmatřicetiletý pachatel měl od poloviny měsíce února spadeno na hobby markety ve Frýdku-Místku, odkud z venkovních oplocených a zajištěných prostor, měl odcizit zde uskladněný stavební materiál. Celkem se mu mělo podařit vniknout a odcizit zboží z objektů v šesti případech. Poslední krádež však nestihl, sám skočil do rukou ukrývajících se policistů," uvádí mluvčí policie Karolína Bělunková. 

Budova krajského soudu v Ostravě.
Noc práva v Ostravě představí i Dvanáct rozhněvaných mužů

V prvních čtyřech případech si měl muž ke svým krádežím vybrat jeden a tentýž areál. Policistům se tak díky pátrání i znalosti místního prostředí podařilo ustanovit pachatele. Po sdělení podezření pak policisté muže propustili na svobodu. 

Ve Frýdku-Místku se ale kradlo dál. "V následujících dnech byly na obvodní oddělení Frýdek-Místek oznámeny další dvě krádeže stavebního materiálu, které se až nápadně podobaly krádežím, které měl páchat výše zmíněný osmatřicetiletý muž," říká dále mluvčí policie s tím, že policisté tak začali mimo jiné více hlídat podobné objekty. 

Roman P. u ostravského soudu s pouty na rukou i nohou v doprovodu vězeňské eskorty.
Ostravský hrabě Monte Christo odešel zklamaný. Odvolací soud mu zpřísnil trest

"Policisté se ve svém úsudku nemýlili, stejného pachatele zadrželi dne 4. března v nočních hodinách za kuriózních okolností. Muž si před samotným vloupáním vyhlédl křoví v blízkosti oploceného areálu hobby marketu, kde hodlal vykonat potřebu. Při jeho smůle však ve křoví narazil na policisty, kteří zde ukryti hlídali objekt. Policistům tak padl přímo do náruče. K tomu, že se chtěl po vykonání potřeby do prodejny vloupat, se policistům následně doznal," dodala mluvčí policie.

Muž, jelikož byl již v minulosti za páchání obdobného skutku majetkového charakteru již v minulosti odsouzen a potrestán, hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. 

Voda v krajině 2020
Boj proti suchu. Pivovar Radegast podpoří konferenci „Voda v krajině“