Zloději sice byli tiší, rozhodně ale ani pod rouškou nočního šera nebyli neviditelní. Všiml si jich totiž dispečer městské policie, který je zahlédl přes bezpečnostní kamery.

V čase 00:34 hodin spatřil službu konající strážník na Jarošově ulici dvě osoby, které stály pod oknem bytu. Vzápětí vylezly na parapet a poté oknem do přízemního bytu. Na místo byly ihned vyslány hlídky městské policie. V čase 00:39 byly tyto osoby na záznamu z kamery spatřeny, jak z bytu vylezly zpět na parapet okna, vyskočily ven a daly se na útěk. Jednalo se o dva muže romského původu, kdy jeden z nich měl na těle pověšenou menší černou kabelku,“ popsal šéf havířovských strážníků Bohuslav Muras.

Strážníci jednoho unikajícího mladíka zadrželi v nedaleké Wolkerově ulici. Jednalo se o 15letého J. B. Druhý mladík utekl za podchod a ztratil se z dohledu. Strážníci ho však z dřívějšího kontaktu znali a věděli, koho hledají. Později ho zadržela hlídka Policie ČR.

„Dotyční vlezli do bytu, kde byli spící majitelé a z bytu zcizili nějaké věci. U J. B. byl nalezen mobilní telefon, který vytáhl z kabelky, kterou měl u sebe. Případ dále vyšetřuje republiková policie,“ dodal Muras.

Na území, kde se vzteklina obJevila, jsou nyní i výstražné tabule.
Poláci hlásí vzteklinu, objevila se v Těšíně