Celostátním lídrem je Bartoš, který zároveň povede kandidátku v Ústeckém kraji. Rakušan bude v čele kandidátky ve Středočeském kraji. STAN obsadí pozici lídra kandidátky ve čtyřech krajích - Středočeském, Plzeňském, Libereckém a Olomouckém, zbytek povedou kandidáti Pirátů.

Do Ústeckého kraje se podle Bartoše koncentrují nejpalčivější problémy ČR, zmínil korupci, sociální nerovnosti nebo exekuce. Cestou k lepší budoucnosti je podle něj zvyšování kvality vzdělávání. Koalice chce, aby do školství proudily peníze ve výši pěti procent hrubého domácího produktu.

Volební model: duben 2021
Hnutí ANO by ve volbách skončilo až třetí. Předstihly by ho obě koalice

Lídr kandidátky v Pardubickém kraji - poslanec Mikuláš Ferjenčík (Piráti) - považuje za zásadní dát do pořádku veřejné finance, podpořit růst ekonomiky či udržet veřejné služby. Pokud to nebude možné jinak, zmínil i cestu zvýšení příjmů státního rozpočtu. Důležité je podle Ferjenčíka zlepšit výběr daní a "posvítit si" na daňové výjimky.

V čele pražské kandidátky bude Richterová

V čele kandidátky pro Královéhradecký kraj bude pirátský poslanec Martin Jiránek, který se zaměřuje na hospodářství. Lídrem v Olomouckém kraji bude kandidát STAN Tomáš Müller, který se chce zaměřit na efektivní proměnu regionů.

V čele pražské kandidátky bude poslankyně a první místopředsedkyně Pirátů Olga Richterová, jako prioritu zmínila podporu rodiny. V Libereckém kraji kandidátku povede šéf poslanců STAN Jan Farský, který jako cíl vytyčil boj s korupcí, prosazení nového trestního řádu nebo maximální nezávislost státních zástupců.

Ředitel Bezpečnostní informační služby (BIS) Michal Koudelka poskytl 18. listopadu v Praze rozhovor Deníku.
Zeman jmenoval na Hradě nové generály, Koudelku opět nepovýšil

Podle Jakuba Michálka, předsedy klubu Pirátů a dvojky na pražské kandidátce, tvorba programu trvala šest měsíců a připravovalo jej 14 expertních týmů. Jde podle něj o středový a protikorupční program.


Piráti a Starostové definitivně odsouhlasili vznik volební koalice v lednu. Vyhlásili tehdy cíl získat ve volbách alespoň čtvrtinu hlasů. Poslední volební průzkumy koalici přisuzují první místo a zisk zhruba 27 procent hlasů.