Pro koho je OneTicket určena?
Zejména pro ty, kdo nechtějí řešit, s jakými dopravci pojedou při své cestě po železnici, nebo pro často přestupující pasažéry. Je výhodná i pro lidi cestující do práce nebo do školy pravidelně na trase s více dopravci.

Vlak, České dráhy, vagon, cestující. Ilustrační foto.
Železniční revoluce: Více dopravců, jeden lístek. V neděli začíná „státní“ tarif

Kde si jí koupím?
Nejjednodušší možností je nákup on-line ve státním e-shopu na webu www.oneticket.cz nebo v mobilní aplikaci (dostupná na Google Play nebo App Store). V prodeji je dále u pokladen jednotlivých dopravců či přímo ve vlacích. Nezapomeňte ale obsluze sdělit, že chcete koupit právě jízdenku na jízdu s více dopravci.

Kolik OneTicket stojí?
Záleží na konkrétním spoji. Někdy je OneTicket levnější, jindy se finančně vyplatí poskládat jízdenky jednotlivých dopravců na trase. „Smyslem OneTicket ovšem není nabídnout lidem to nejlevnější cestování, ale to nejjednodušší,“ podotýká Martin Opatrný, mluvčí státního podniku Cendis, který systém jízdenek technicky připravil.

Uznávají se při nákupu jednotné jízdenky státem nařízené slevy, hlavně seniorské a studentské?
Ano, uznávají.

Cestování vlakem - Ilustrační foto
Zájem o cestování vlakem roste. Dopravci před Vánocemi posílí spoje

Kde OneTicket neplatí?
Zatím v komerčních linkách, které neobjednal stát. Tedy trasa Praha - Ostrava.

Kterými dopravci mohu na jednotnou jízdenku jet?
Do systému se zapojilo celkem 13 dopravců. Jmenovitě: České dráhy, Leo Express, RegioJet, GW Train Regio, Arriva, Die Länderbahn, JHMD, AŽD, KŽC Doprava, MBM Rail a Railway Capital.