Firma Zelené terasy, která je dceřinou společností VOKD, hodlá postavit obytný komplex na ploše, právě v místech kde se nacházejí poslední zbytky budovy školní jídelny.

Plochu lemují ulice Rošického a J. Žižky a stavět by se mělo začít letos v říjnu. Poslední projekt počítá s tím, že polyfunkční dům nabídne 135 bytů a na 150 parkovacích míst. Změna projektu se ale nelíbila opozičním zastupitelům, kteří chtěli vyhlásit novou soutěž.

„Když jsem viděl projekt poprvé, tak jsem ho sám podpořil. S odstupem času a po tolika změnách už jeho zastánce nejsem. Neříkám přitom, že nový je špatný. Je ale jiný a soutěž byla vyhlášena na projekt, který je dnes zcela odlišný. Z principu by měla být proto vyhlášená nová soutěž," uvedl před časem na zasedání havířovského zastupitelstva Radomil Schreiber.

„Investor pouze reagoval na to, že o velkoprostorové byty není takový zájem. Raději proto sáhl k variantě, která počítá s větším počtem bytových jednotek a zároveň větším počtem parkovacích míst," vysvětlil náměstek primátora Petr Smrček.