Ordinace byla od dubna tohoto roku dočasně uzavřena. Po odchodu bývalé lékařky se vedení nemocnice nedařilo delší dobu sehnat kvalifikovanou náhradu.

„Opravdu nebylo jednoduché sehnat potřebného specialistu a jsme rádi, že se nám to konečně podařilo. Provoz bude obnoven přesně 6. září," upřesnila mluvčí havířovské nemocnice Jana Zlattnerová s tím, že se ambulance ORL nachází v prvním poschodí hlavní budovy.

„Klientům nabídneme komplexní služby v celé oblasti ORL problematiky. Garantujeme vstřícný a individuální přístup k pacientovi a jeho potřebám, důraz klademe na srozumitelnou komunikaci s pacientem," uvedla dále Zlattnerová.

V havířovské nemocnici budou lékaři provádět diagnostiku a léčbu nemocí ušních, krčních a nosních u dětí i dospělých s využitím moderních diagnostických metod. Ambulance má k dispozici nově také endoskopické soupravy pro vyšetření pacientů všech věkových kategorií.

Personál havířovské ORL ambulance se zapojil také do výzkumného projektu Ministerstva zdravotnictví ČR, který na Karvinsku probíhá od roku 2011. Projekt vychází ze skutečnosti, že nedoslýchavost má vysoký a stále vzrůstající výskyt s významnými zdravotními a sociálními dopady jak na nemocného, tak i jeho rodinu a celou společnost.

„Při této nemoci se předpokládá působení řady rizikových faktorů, včetně genetických. V ČR neexistují přesné údaje o frekvenci sluchových poruch. Obyvatelé starší 18 let z celého Karvinska mají možnost si v rámci projektu nechat dobrovolně na ORL ambulanci vyšetřit sluch a zjistit, jak dobře slyší," dodala Zlattnerová.

Havířovská nemocnice chce v tomto oboru rozšířit služby a ještě letos by mohla otevřít také ORL oddělení.