Vše se seběhlo tak, že otec získal přízeň desetiletého syna a odstěhoval se s ním k přítelkyni do Orlové. Přesto, že má dítě výhradně v péči matka. „Ne, že jen nevím, kam mi syna odvezl, kde a v jakých podmínkách bydlí, ale k tomu jsem ještě zažila šok, když mi přišel dopis pro mého exmanžela, který tady nemá ani trvalé bydliště. V dopise mi škola sdělovala, že syna přijali na Základní školu Mládí, přitom do té doby chodil do školy v Bohumíně," uvedla Tereza D. matka desetiletého chlapce.

Ta se okamžitě vydala do orlovské školy a chtěla vysvětlení. „Nedokázali mi vysvětlit, jak mohli syna přijmout do školy jen na základě žádosti otce, aniž by viděli nějaký doklad. Když jsem jim ukázala rozsudek, chytali se za hlavu," říká Tereza D.

Ředitelka školy Dagmar Horváthová Karvinsku přiznala, že pracovníci školy v tomto případě udělali chybu a matce dítěte už se písemně omluvili. „Nástup dítěte do naší školy jsme zrušili, bude pokračovat v docházce v Bohumíně. Chyba je v tomto případě na naší straně, sekretářka měla požadovat všechny doklady. Vyvodím z toho důsledky a hlavně udělám taková opatření, aby se to už nemohlo opakovat," řekla Dagmar Horváthová. Na omluvu ale dodala, že do prekérní situace přivedl školu otec dítěte, který jí zatajil existenci matky dítěte.

Otce už kontaktovali i pracovníci odboru bohumínské radnice a upozornili ho, že porušuje soudní rozhodnutí.

Kam chlapec do školy nastoupí, zatím není jasné. Jeho rodiče se na místě chlapcova pobytu a školní docházky nejsou schopni dohodnout.