Tato celoměstská výstava je svým rozsahem, rozmanitostí a návštěvností v našem regionu výjimečná.

„Prostřednictvím této výstavy mají spolky, kluby a jiná zájmová sdružení možnost ukázat, že se mají čím pochlubit, a také nalákat nové členy. Z pohledu vedení města výstava funguje jako zpětná vazba v tom smyslu, že peníze, které město na spolkovou činnost věnuje, jdou správným směrem," řekl Deníku předseda Pracovní skupiny pro spolkovou činnost Miroslav Chlubna.

Letošního ročníku se účastní 62 vystavovatelů. Někteří vystavují od samého počátku, jiní letos poprvé.

Jedním z nováčků je Fanclub HC Orlová. „Přihlásili jsme se z vlastní iniciativy, protože je to možnost ukázat, čemu se věnujeme. Taky si od toho slibujeme, že bychom tady mohli získat nové členy a fanoušky," sdělil místopředseda Fanclubu HC Orlová Ivan Krajča.

To Modelklub Orlová se výstavy účastní už celých sedmnáct let. „Je to skvělá příležitost předvést naše modely letadel. Přestože máme i členy i z řad mládeže a o přežití se nebojíme, jsme za tuto možnost propagace velmi rádi, protože tady třeba najdeme další příznivce leteckého modelářství a přitáhneme jejich pozornost na akce, které pořádáme," uvedl předseda Modelklubu Orlová Vlastimil Nawrat.

A co na to návštěvníci? „Moc se mi to líbí, hezky to připravili. Nejvíce mě zaujala výstavka folklorních souborů Olšinka a Olšina," svěřila se Barbora Kováčová. Dalšího návštěvníka z řad dětí Dominika Melouna nejvíce zaujaly rukodělné výrobky. „Je tu spousta věcí, které můžu koupit pod stromeček pro svoji rodinu," prozradil školák.