V příštím roce by se tam mělo začít s výstavbou semaforů. Orlová tak nebude mít další v pořadí již šestý rondel.

„Výstavba semaforů v této křižovatce byla v podstatě výsledkem několika jednání zástupců města, městského úřadu, majitele silnice a investora, a to na základě zpracovaného dopravně-bezpečnostního auditu, který zpracovala nezávislá odborná firma," vysvětlila Magdalena Burianová z odboru dopravy Městského úřadu Orlová.

Proč nevznikne rondel, vysvětlil místostarosta Orlové Radislav Mojžíšek.

„Dali jsme na doporučení dopravních expertů. Ti vysvětlili, že tím, že by nový kruhový objezd byl blízko toho u nemocnice, tak by se mohly při hustší dopravě objevit problémy," konstatoval orlovský místostarosta.

Rondel přitom měl v této oblasti vzniknout již v minulosti. Zhruba před pěti lety tak chtělo vedení měst propojit křižovatku s V. etapou. „Snížil by se tak provoz aut, která projíždějí kolem supermarketu Billa," vysvětlil Radislav Mojžíšek.

Na rekonstrukci, na které se měli podílet také švýcarští studenti, nakonec nedošlo, vzhledem k tomu, že mezi křižovatkou a V. etapou stojí plynová stanice a horkovod, takže rekonstrukce by tak byla příliš náročná.

Semafory vítají také obyvatelé Orlové. Například mezi druhou a půl čtvrtou odpoledne je v oblasti největší provoz, vzhledem k tomu, že se vracejí lidé ze zaměstnání.

„Můj manžel denně vyjíždí z ulice Okružní a nadává na to, jaký je tam provoz. Nedovedu si představit, co se bude dít, až tam budou jezdit i zákazníci do Kauflandu. Myslím, že semafory té situaci pomohou," prozradila redaktoru Deníku žena, která se představila jako Jana.