Ať už tak či onak, na náměstí v Bohumíně a Karviné bude o letošním Štědrém večeru opět živo.

V Bohumíně proběhne 24. prosince již 19. ročník setkání nazvaného Na Štědrý večer všichni spolu. Program začíná ve 21:30 hodin na náměstí T. G. Masaryka v Novém Bohumíně.

„Prostřednictvím této tradiční akce se snažíme vytvořit kulisu ke Štědrému večeru. Letos budou na náměstí dvě podia, aby všichni příchozí dobře viděli. Program zahájí Pavel Novák s hity svého otce i vánočními písněmi. Ve 22:15 bude ohňová show a o půl hodiny později krásný ohňostroj s hudebním doprovodem a simulací padajících hvězd," prozradil ředitel K3 Bohumín Karel Balcar.

Podle něj se každý rok schází několik tisícovek lidí, aby si vzájemně popřáli krásné Vánoce a společně zazpívali koledy.

„Program štědrovečerního setkání je sladěný tak, aby po jeho skončení mohli lidé pokračovat na vánoční mše," dodal Karel Balcar s tím, že na náměstí budou k dostání i různé teplé nápoje na zahřátí.

V Karviné pořádá už několik let štědrovečerní setkání nazvané Na Vánoce všichni spolu zdejší Centrum pro rodinu Sluníčko. Akce se koná 24. prosince od 21 hodin na Masarykově náměstí. Program v režii pracovníků rodinného centra potrvá asi 45 minut.

„Budou se zpívat tradiční české a anglické koledy. Samozřejmě nebude chybět sváteční slovo k Vánocům a dobrá nálada. Snad jen toho sněhu by mohlo být více," přiblížil setkání Pavel Reis z Centra pro rodinu Sluníčko Karviná.