„Samozřejmě bychom byli nejraději, kdyby se našel zájemce, který by tuto tělocvičnu využíval zase k volnočasovým a sportovním aktivitám," okomentoval záměr náměstek karvinského primátora Dalibor Závacký.

Objekt školy z roku 1964 má tři součásti pavilon, spojovací chodbu a tělocvičnu. Žádná z těchto částí není od roku 2010 využívána.

„Zájemcům o koupi tělocvičny se nabízí více než šest set metrů čtverečních zastavěné plochy a zhruba devatenáct set metrů čtverečních pozemků," přiblížila možnosti mluvčí Karviné Šárka Swiderová.

Zájemci o koupi tělocvičny získají podrobné informace na internetových stránkách města www.karvina.cz, kde musí kliknout na pole Magistrát, poté na pole Úřední deska a nakonec na pole Záměry města s nemovitým majetkem.

Po prodeji tělocvičny má město v plánu spojovací chodbu na vlastní náklady zbourat tak, aby se z objektů staly samostatné celky.

Domov seniorů v druhém objektu školy je nyní ve fázi přípravy projektu a územního plánu.

„Pochopitelně se budeme snažit získat na rekonstrukci dotace," doplnil Dalibor Závacký s tím, že celá realizace je otázkou několika let.

A co se stalo se záměrem vybudovat v nevyužité škole malometrážní startovací byty pro mladé lidi, o kterém se hovořilo v polovině roku 2009?

„Variant, jak využít bývalou školu v ulici Víta Nejedlého, bylo více. A protože ve městě momentálně chybí seniorské bydlení, přikláníme se spíše k vybudování bytového domu pro seniory. Vše je zatím ve fázi rozhodování," dodala mluvčí s tím, že pro vybudování seniorského bydlení se nabízí ještě další možnosti.