„Sezonu zahájíme v sobotu 6. dubna, tedy o týden později než je obvyklé, protože změny, které chystáme, budou letos zatím nejpatrnější," vysvětlil Jiří Machálek, ředitel společnosti West Media, která DinoPark provozuje.

Dodal, že pro letošní rok se připravuje nová trasa populárního DinoExpresu, která bude delší, neboť bude zajíždět až za havarované letadlo DinoExpedition.

Navíc bude mít zcela nový příběh s novými scénami a opět návštěvníky zavede na místa, kam se pěšky nesmí.

Další novotou bude oddychový koutek v podobě dětské mini zoo, kde se děti budou moci v otevřeném výběhu setkat s domácími zvířaty, a také DinoBludiště coby největší stavba letošního jara, kde bude dle slov ředitele velmi nesnadné se neztratit a ještě těžší bude najít na konci bludiště tajemné hnízdo a nevyrušit přitom kdesi opodál stojící matku obrovského dravce.

„Z nových modelů bude nejvýraznější robotický, čtyři metry vysoký Spinosaurus, který u nás bude předveden vůbec poprvé. Obecně bych řekl, že novinky směřujeme hlavně ke zvýšení komfortu návštěvníků, proto také připravujeme například nové občerstvení U Tyrannosaura a mlhové efekty, které objevovatelé druhohor ocení zejména ve velkých vedrech," prozradil Machálek.

Změny vstupného se podle něj nechystají. Na pultě pokladny se však letos konečně objeví poptávané sezónní pernamentky na neomezený počet vstupů, a to jak pro děti a dospělé, tak i celé rodiny.