To všechno proto, že velmi dobře reprezentuje nejen svoji základní školu, ale také celé město. Vítěze posledního celorepublikového přeboru ve sportovní gymnastice, které se uskutečnilo v Táboře, přijal primátor Zdeněk Osmanczyk, aby mu poděkoval za vzornou reprezentaci Havířova a předal mu malé dárky.

Žák druhé třídy Základní školy Žákovská se sportovní gymnastice věnuje už od mateřské školy v rámci projektu Pohybové výchovy, který v Havířově probíhá v mateřinkách a mezi dětmi prvních tříd základních škol. „Ondra je mimořádný talent," říká pochvalně trenér malého sportovce a olympionik Jiří Tabák.

Drobný chlapec je tichý a skromný. Vymámíme z něj, že kromě tělocviku má rád také matematiku. „Trénuji každý den, kromě neděle," prozrazuje Ondřej. „Tak ať ti všechno vydrží, ať máš stále takové dobré výsledky. A hlavně se uč, protože bez toho by nic dál nešlo," vyzval jej primátor a předal mu poukázku na vstupy na promítání do havířovského kina Centrum a knížku Velká školní encyklopedie.

Během setkání na radnici si Ondřej Frydrych prohlédl reprezentativní prostory radnice. A nepohrdnul ani posezením v křesle za primátorským stolem.