Žena, která má trvalé bydliště v sousedním Havířově, je lidem ve městě dobře známá. Několik let svážela zbytky jídla ze školních jídelen a vybírala také odpad z popelnic. Zbytky krmila své domácí zvířectvo, z odpadu vybírala cenné druhotné suroviny.

Díky sběratelství se na pozemku v průběhu let nahromadilo větší množství odpadu a spíše než dvorek nebo zahradu připomíná skládku, na které se procházejí slepice, husy a psi.

„Nepořádek tady mám, to je pravda. Ale jenom tady na této malé části. Můj pozemek je totiž mnohem větší, včetně přilehlého lesa. Tam je ale pořádek. Tady ten odpad postupně přebírám a odvážím do sběru. Teď se to nahromadilo, protože byla dlouhá zima a nebylo možné to uklidit. Zápach tady však žádný není a sousedům jsem dala tisíc korun, aby si koupili rohož na plot, aby na ten nepořádek neviděli," řekla žena při návštěvě Deníku.

Nejbližší sousedé si skutečně na plot rohož pořídili, aby na skládku neviděli. Proti zápachu však žádnou obranu nemají.

„Zápach se z toho odpadu skutečně šíří. Navíc tam vozí zbytky jídla pro zvířata. Není to tady příjemné bydlení," reagovala sousedka Štefanie Hošmanová.

Další soused potvrdil, že si na ženu už několikrát stěžovali. Žádný úřad s ní však nápravu nezjednal.

„Opravdu už nevíme, co máme dělat. Sousedka objíždí kontejnery v sousedním Havířově a sváží tady kdejaký odpad. Loupe elektrické kabely z ledniček, žehliček a dalších spotřebičů. Měď vozí do sběrny a izolaci pak spaluje společně s dalším odpadem. Na zahradě má taky plno zbytků jídla a kostí. Večer se to tady velkými potkany jenom hemží," popsal Alois Havlas.

Na místě už se byla podívat i starostka obce Jana Pohludková: „Pokud si lidé podají oficiální stížnost, vyvoláme jednání s hygieniky a místně příslušným havířovským magistrátem k nápravě situace."