Vedle tradičních zájmových skupin, škol, školek, sportovních klubů a nazdobených vozidel půjdou letos v průvodu také velbloudi a slon cirkusu Berousek. Jiný cirkus, tentokrát Cirkus trochu jinak, povede v korzu velké loutky.

Nedílnou součástí Havířova v květech je soutěž profesionálních floristů. Jejich díla budou lidé opět hodnotit. Soutěž bude zahájena už v 8 hodin. Letos floristé tvoří na téma: Příroda je mocná čarodějka.

„Letos jsme připravili změnu. Zatímco dosud se na výzdobě vozidel zařazených květinového korza podíleli vedle samotných účastníků především členové Svazu floristů ČR, letos se toho zhostí dvě místní květinářství," řekla ředitelka z pořádajícího Městského kulturního střediska Yvona Dlábková.

Květinové korzo začne v 11 hodin. Trasa bude stejná jako v minulých ročnících. Povede od magistrátu po Hlavní třídě na náměstí Republiky, dále po Dlouhé třídě podél Společenského domu, kde se průvod otočí a zamíří na centrální parkoviště. Tam budou vozy odstaveny, aby si je lidé mohli prohlédnout.

Po ukončení korza bude na náměstí a v jeho okolí pokračovat program. Pro děti jsou připraveny atrakce a soutěže o ceny na ploše nad dětským parkem.

Na centrálním parkovišti bude vytvořena street zóna extrémních sportů, které si budou moci vyzkoušet i amatéři. K vidění budou exhibice zkušených borců na kolech BMX a koloběžkách. K vyzkoušení fyzické kondice bude k dispozici veslařský trenažér.

V hlavní části programu na podiu na náměstí Republiky vystoupí Jožka Černý, Dara Rolins, Rytmus, Money M party, Brasil show Praha a v závěru slovenská kapela No Name. Havířov v květech ukončí patnáctiminutový ohňostroj.