Devět z nich přitom do Bohumína dojíždělo ze sousedního Rychvaldu. Do řad úspěšných absolventů a pamětní knihy Bohumíně se při slavnostní promoci nově zapsalo 20 žen a 4 muži starších 55 let.

Absolventi univerzity si z rukou prorektorky Vysoké školy podnikání Renáty Nešporkové, která studium pro Bohumín připravuje, převzali oficiální certifikát o ukončení studia. Během dvouletého cyklu absolvovali čtyři semestry, ve kterých se zaměřili na čtyři oblasti - práci s počítačem, angličtinu, právo a umění.

Noví zájemci o studium se už teď mohou hlásit do nového akademického ročníku, který odstartuje už letos v září. Na studenty budou opět čekat čtyři semestry se zaměřením na právo, angličtinu, umění a počítače. Výuka probíhá v prostorách základní školy na ulici Čs. armády vždy ve čtvrtek odpoledne. Přihlášky přijímá knihovna K3. Podmínkou ke studiu není maturita, ale věk minimálně 55 let.

„Jsme rádi, že se Univerzita třetího věku našim seniorům líbí. Zájemci o studium nemají proč váhat. Stačí zajít do knihovny a přihlásit se. S přihláškou by ale neměli otálet, v tuto chvíli se nám už začínají hlásit první zájemci," řekla Pavla Skokanová, vedoucí odboru školství, kultury a sportu bohumínské radnice.

Ke studiu se mohou přihlásit jak lidé z Bohumína, tak ze sousedního Rychvaldu či Dolní Lutyně.