Skutečně se na ni letos usmálo štěstí a je jednou ze tří lidí, pro které organizátoři letošního ročníku hudebního festivalu Rocktherapy uspořádali finanční sbírku. Akce proběhla v polovině června, a navštívily ji přes dva tisíce příznivců rockové hudby, kteří přispěli celkovou částkou 86 574 korun. To je zatím nejvíc kolik organizátoři Rocktherapy za pět let vybrali

Šek na vybranou částku předal včera Petře Pazderové, Jaroslavě Koběrské a Rostislavu Václavkovi zástupce organizátora Ivan Jekielek společně ředitelkou orlovského domu kultury v Orlové Izabelou Kapiasovou v prostorách Hemodialyzačního střediska v Karviné.

„Peníze pacienti využijí na zahraniční ozdravné pobyty. S dialýzou je to složité, není možné se jen tak zvednout a odjet. Musí navštívit specializovaná střediska, a právě na to budou využity darované šeky," uvedla ředitelka pořádajícího Domu kultury města Orlová Izabela Kapiasová.

Jaroslava Koběrská, která se léčí s nefunkčními ledvinami, osteoporózou a vysokým tlakem, si nemůže projekt vynachválit. „Sestřičky v karvinské nemocnici jsou úžasné a celý projekt nám to zpříjemnil. Jsem ráda, že jsem jeho součástí," řekla s úsměvem.

Bibiána Balicka