Náhlé zvracení vyvolala u dvou mužů a jedné ženy vodka s obsahem alkoholu 37,5 procenta. Láhev nese označení Mefisto s vyobrazeným čertem. Na účtence je navíc pojmenovaná jako Čertův hlt.

„Ráno jsme si koupili láhev této vodky a sotva jsme si dali po malé štamprli, tak se nám všem udělalo špatně a zvraceli jsme. Když jsem si k vodce potom přičichl, cítil jsem tam něco, co tam nepatří. Připomínalo mi to něco jako petrolej. Protože vodku pijeme skutečně pravidelně a z této se nám udělalo špatně, raději jsem zavolal městskou policii, aby se náhodou někdo neotrávil. My jsme tu špatnou okamžitě zapili jinou vodkou, protože víme, že to je nejlepší protijed," popsal zkušenost 46letý Zdeněk.

Jeho slova potvrdil 39letý Václav: „Je to tak. Všichni jsme krátce po vypití zvraceli. Určitě je ta vodka špatná."

Zdroj: Youtube

Deník o události informoval krajskou hygieničku Helenu Šebákovou, která na místo vyslala lékařku k prověření situace.

„Zajistila jsem vzorek z láhve, ze které dotyční pili. Také jsem v prodejně zajistila originální, ještě neotevřenou láhev a stejně tak i alkohol, který vypili posléze jako protilátku. Vše podrobíme rozboru," potvrdila na místě hygienička Marie Bastlová.

Zdroj: Youtube

Lidé v celé zemi mají ještě v živé paměti metylovou kauzu, která dodnes neutichla. Vypukla loni v září právě v Havířově. Někteří konzumenti po vypití alkoholu zemřeli, jiné se podařilo zachránit, ale mají doživotní následky, když je postihly potíže se zrakem, nebo úplná slepota.

Shodou okolností právě ve středu informovali celníci o nálezu většího množství metylu v nedalekém Rychvaldě. Deník o tom informoval v článku: Celníci našli ve sklepě domu sedm set litrů smrtícího metanolu

Více o tématu se dočtete v tištěné verzi Deníku nebo jeho elektronické podobě epaper, kterou si lze koupit za jednorázovou platbu přes sms nebo za výhodných podmínek předplatit.
#flash|https://g.denik.cz/72/f9/denik-tisk.swf|500|115|denik_tisk#