Společnost, která už několik let projekčně i administrativně připravuje stavbu nového velkého nákupního centra, jež má stát na místě dnešního parkovišti právě pod obchodním domem Prior, nemůže získat stavební povolení. Její projekt se nelíbí majiteli sousedního pozemku, což je společnost Le Cygne Sportif (vlastník OD Prior – pozn. aut.).

„Majitel sousedního objektu (OD Prior) náš projekt napadl žalobou a momentálně se spor odehrává na půdě soudu, a to i přesto že jsme s touto společností měli domluveny jasné podmínky spolupráce a fungování vedle sebe. Zástupci společnosti ovšem přestali komunikovat a začali Auparku ´házet klacky pod nohy´," nebere si servítky mluvčí společnosti HB Reavis Group, jež připravuje projekt Aupark, Ladislav Pavlík.

O co jde? „O část pozemku, který bychom chtěli využívat. Už jsme byli na všem domluveni, ale zástupci Le Cygne Sportif dohodu neuznávají," přiblížil stručně jádro sporu Ladislav Pavlík.

Svůj konkrétní názor na celou záležitost nechce společnost Le Cygne Sportif prozradit ani médiím. „Na základě rozhodnutí vedení společnosti se nebudeme po dobu soudního jednání vyjadřovat. Snad jen tolik, že město Karviná podalo prostřednictvím svého právního zástupce kasační stížnost do rozsudku Krajského soudu v Ostravě a to k Nejvyššímu správnímu soudu," sdělil redakci ředitel obchodního domu Prior Milan Novosad.

Termín neznámý

Příprava stavby nákupní galerie Aupark v Karviné se táhne už téměř šest let. Pozemek, na kterém stojí parkoviště pod OD Prior, patří městu, které už v roce 2007 developerovi HB Reavis Group smluvně přislíbilo prodej pozemku. V roce 2010 se projekt musel přepracovat, protože se zjistilo, že se na pozemku nachází chráněný strom, který nelze pokácet a tak architekti museli vytvořit novou podobu budovy tak, aby strom mohl zůstat na místě, a bude tvořit jakousi oázu zeleně.

Zástupci developera stále tvrdí, že projekt připravují, byť termín zahájení stavební prací stále odsouvají. Poslední termín zahájení byl koncem letošního roku, ale ani ten s největší pravděpodobností dodržen nebude.

Vizualizace podoby Auparku v Karviné.