„V první etapě se zrekonstruovala kuchyň, ve druhé se rozhodlo vedení nemocnice zrekonstruovat i jídelnu pro zaměstnance,“ uvedla mluvčí nemocnice Hana Jakubková.

Právě stav kuchyně v nemocnici nevyhovoval před rekonstrukcí požadavkům nutným pro přípravu a podávání stravy pacientům. Proto bylo nutné sáhnout k modernizaci, jejímž investorem byl Moravskoslezský kraj a přišla na 36 milionů korun. „Práce začaly loni v červenci. Provedla se přestavba inženýrských sítí a vzduchotechniky, dále se zcela změnilo dispoziční řešení provozu kuchyně tak, abychom splnili přísná hygienická kritéria. Kuchyň jsme vybavili moderními technologiemi na přípravu jídel,“ uvedl náměstek nemocnice Petr Kamínek.

To oceňují i lidé, kteří se na přípravě jídel v nově zrekonstruované kuchyni budou podílet. „Určitě jsme rádi za novou kuchyň a za to, že pracujeme s modernějšími přístroji. Je tu teď vše nové a vše funguje přes počítač,“ uvedla vedoucí provozu kuchyně Naděžda Mašková.

Například podávání jídel se nyní provádí podle tabletovacího systému, který zaručuje udržování požadované teploty stravy.

Druhá část - rekonstrukce jídelny pro zaměstnance - trvala tři měsíce. „Nechali jsme vyměnit okna, elektroinstalaci, osvětlení, podlahy a celou jsme ji nově vybavili,“ shrnula práce na jídelně mluvčí nemocnice.

Rekonstrukce jídelny měla podle ředitele nemocnice Miroslava Janečky přispět ke větší spokojenosti zdejších zaměstnanců. „Pro rekonstrukci jsme se rozhodli především proto, abychom zajistili důstojné podmínky stravování pro naše zaměstnance, na jejichž spokojenost klademe nemalý důraz,“ uvedl Janečka.

V plánu má vedení nemocnice ještě třetí etapu rekonstrukce, a to je dokončení přestavby budovy stravovacího provozu na vzdělávací centrum pro akreditaci lékařů. „Na to se nám ještě ale nepodařilo zajistit dostatek peněz,“ dodala mluvčí nemocnice.