Při XVII. ročníku obsadil v regionálním kole v Ostravě její student Martin Sedlák při své premiéře vynikající třetí místo. „Martin Sedlák je žákem prvního ročníku a zaznamenal opravdu odvážný vstup do soutěžní gastronomie,“ uvedla odborná učitelka Renáta Urbánková, která Sedláka na soutěž připravovala.

„Jeho první start skončil velkým úspěchem, když obdržel stříbrné ocenění a byl vyhodnocen jako třetí nejlepší kuchař,“ dodala Urbánková. Soutěžící měli za úkol připravit čtyři porce moderního teplého pokrmu s přílohami v časovém limitu pětačtyřiceti minut.

Dominantní surovinou bylo kalibrované kuře s kostí a základním mottem soutěžního úkolu bylo připravit krajovou specialitu v moderní úpravě. „Martin připravil kuřecí roládku plněnou listy čerstvého špenátu, kozím sýrem a provoněným rozmarýnem, kuřecí prsa v sušené šunce se šalvějí na šťouchaných bylinkových bramborách s krupkami, houbovým ragú, doplněné šalotkovou omáčkou,“ přiblížila Urbánková.

Díky třetímu místu si Sedlák zajistil postup do celostátního finále, které se uskuteční v Brně na jaře příštího roku.