O nabytí areálu za 36 milionů korun, kde v minulých letech sídlila Albrechtova střední škola, a který původně patřil Moravskoslezskému kraji, rozhodli zástupci českotěšínské radnice už vloni. Město tak od kraje zdarma nabylo majetek za několik desítek milionů, který mohlo následně DDM poskytnout.

„Zřejmě největším dárkem je pro nás zdejší tělocvična, nemluvě o nové zahradě, kterou ocení především děti z příměstských táborů a během celoměstských akcí. V naší stávající (a prostorově omezené) budově v Hrabinské ulici jsme totiž podobné možnosti neměli, přitom do kroužků, z nichž velký zájem je hlavně o ty sportovní, máme zapsáno přes 800 dětí,“ přiblížila ředitelka českotěšínského DDM Eva Juricová.

Kniha. Ilustrační foto.
Knihy do vlaku čekají na nádraží

„Není proto divu, že jsme naše aktivity museli rozdělit do tří center napříč městem a k pohybovým kroužkům se pak s dětmi scházet v tělocvičnách různých škol. Díky novému areálu ve Frýdecké ulici se však po letech můžeme sloučit do jedné budovy a přijmout také větší množství dětí, než doposud,“ vysvětlila ředitelka a dodala, že nový areál je i jistým dárkem k nadcházejícímu jubileu organizace, která v příštím roce oslaví 70. narozeniny.

Na závěr pak doplnila, že kromě nového areálu čeká českotěšínský DDM ještě jedna novinka, a to změna názvu. Vzhledem k tomu, že organizace již nepracuje jen s dětmi, ale už i s dospělými, přemění se od 1. října na Středisko volného času Amos.

Supermarket TESCO. Ilustrační foto.
Supermarkety platí miliony za chyby při slevových akcích
Ilustrační foto
Výbušná debata o plynu a odpojení města od centrálního vytápění