Jak uvedli organizátoři cen, subjekt, který ocenění získává, poskytuje své produkty a služby v souladu s vysokým očekáváním spotřebitele, a to nejen s přihlédnutím k jejich bezpečnosti a kvalitě, ale i s přihlédnutím k inovacím a neustále se zvyšujícím nárokům samotných spotřebitelů.

„My ani nevěděli, že se nějaká taková cena uděluje. Zřejmě nás tam některý z našich zákazníků přihlásil. A když jsme získali ocenění, volali nám z krajského úřadu, abychom si přijeli cenu převzít,“ popsala v útulném interiéru majitelka podniku Tereza Kulendíková.

Majitelka Slivkafé Kateřina Slivková se snaží osladit lidem život i v době zákazů.
Nevzdávám to, doufám, že přežijeme, říká majitelka oblíbeného Slivkafé v Karviné

„Jsme samozřejmě šťastní a mile překvapení, že si zákazníci myslí, že jsme tak dobří,“ dodala rozesmátá mladá žena.

Podnik, který vznikl před sedmi lety úpravou budovy bývalého PZKO v Masarykově ulici v centru města, nabízí běžný kavárenský sortiment a oblíbený je zejména mezi maminkami, jejichž děti si užívají tamní hernu. Nic neobvyklého tady nehledejte – v nabídce mají kávu na devatenáct způsobů, víno, pivo, míchané nápoje, poháry. A samozřejmě zákusky, které si vyrábějí samy.

Dorty začala Kateřina Slivková péct, když byla na mateřské. Dnes provozuje dvě kavárny a cukrárny, kde nabízí i mnoho zákusků.
Na mateřské jsem se nudila, říká cukrářka ze stadionu

„Nejsem vyučená cukrářka, začala jsem péct, protože to byl můj koníček. A všechny holky to tady tak mají. Děláme svou práci s láskou,“ popsala s úsměvem majitelka cukrárny.

Za ocenění Spokojený zákazník, které její podnik získal, je ráda, ale nepřeceňuje ho. "Vystavili jsme tady certifikát a jede se dál,“ řekla Tereza Kulendíková, která už žije předvánočním obdobím: „Po covidu nám trochu ubylo zákazník, ale zatím si stojíme dobře.“

Vánoční cukroví.
Vánoční cukroví se na Opavsku peče o sto šest. Někteří ho objednávali již v létě

Trochu se prý bojí nejbližších týdnů. „Asi nás nečeká lehké období. Krize je přece jen znát, a teď před Vánocemi lidé budou šetřit na dárky, takže návštěva kavárny pro ně nebude to hlavní. No, uvidíme,“ dodala odhodlaně mladá kavárnice.