Zábava pod střechou Městského domu kultury v Karviné startuje pravou klauní show plnou smíchu a legrace, a to v úterý 18. února od 10 hodin v malém sále. Do cirkusové školy tady děti zavede Duo Šamšula v programu nazvaném Šamšula a Bambula ve škole. Ve středu od 17 hodin se bude v Obecním domě Družba zpívat a tančit s Míšou Růžičkovou Minidiskotéka v zoo.

Na děti myslí také v kině Centrum, kde budou od pondělí do pátku od 10 hodin promítat oblíbené dětské filmy. Juventus již tradičně pořádá po dobu prázdnin příměstské tábory Mláďata v zimě, Dinovzkaz nebo Jaro je tady.

„Pro děti je připraveno mnoho her a soutěží, v úterý návštěva hasičů, ve středu plavání na krytém bazénu, ve čtvrtek exkurze do Technického muzea v Ostravě, v pátek děti zhlédnou film Ledové království v kině Centrum," uvedla Julie Sladkowská s tím, že volná místa jsou ještě k dispozici. Pro rezervaci místa můžete volat 59 631 15 30 nebo 731 635 550.

Tábor nabídne i Dům dětí v Orlové, a to na turistické základně v Krásné. Je vhodný pro děti od 6 let a veškeré informace vám zodpoví organizátorka tábora Lenka Vargová.

Havířov nabídne příměstský tábor střediska Asterix hledání Země Nezemě, kde nikdo nestárne a kde jen žít je samo o sobě dobrodružství. Děti zde budou zachraňovat svět, kde je všechno naruby.

Mimo jiné se děti mohou zúčastnit 19. února návštěvy psího útulku v Havířově a venčení pejsků.

V Bohumíně si mohou dítka užít jarní prázdniny se zvířátky v knihovně i kině K3 tématický program plný her a soutěží je připraven denně od 9 do 12 hodin a od 13 do 17 hodin. Během celých prázdnin budou také promítány dětské filmy za cenu 20 korun, a to vždy od 16 hodin.