Na místě srážky stále zůstává jeden vůz Jak řekl mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda, nabouraný vůz by něl být odklizen dnes, tedy v úterý 28. června. „Poté experti vyhodnotí poškození výhybek. Doprava na dotčené trati je omezená. Zatím není jasné, zda nabouranou soupravu bude možné opravit,“ uvedl.

V Bohumíně se brzo ráno 27. června 2022 srazil vlak pendolino odjíždějící do Prahy s posunovací lokomotivou. Srážku nepřežil strojvedoucí pendolina.
V Bohumíně se srazilo pendolino s posunovou lokomotivou. Strojvedoucí nepřežil

Stále také pokračuje vyšetřování příčin nehody. Drážní inspektoři už v pondělí předběžně připustili, že vlak vyjel ze stanice na červenou. „Okolnosti mimořádné události stále zjišťujeme,“ řekl generální inspektor Drážní inspekce Jan Kučera. Policie už včera zahájila úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti.

Přes bohumínské nádraží vlaky stále jezdí v omezeném režimu. Některé spoje, včetně mezistátních, musí jezdit odklonem. Vlaky na Polsko nebudou přes Bohumín jezdit minimálně do úterý do 18 hodin. Podle Dušana Gavendy ze Správy železnic stále není jasné, kdy se provoz na trati plně obnoví.

Další nehoda na Karvinsku. Lokomotivy na přejezdu „odpinkly“ automobil.
Další pondělní železniční nehoda na Karvinsku: v Dolech smetly lokomotivy auto

České dráhy vlastní sedm souprav pendolino s tím, že na kolejích bylo non stop šest souprav. Sedmá je momentálně na plánované údržbě. České dráhy proto už na svém webu oznámily, že od 27. června do 5. července bude na těchto vlacích řazena mimořádně náhradní souprava InterJet místo jednotky pendolino.