Hodnocení celoroční práce obdržela většina bohumínských žáků ve čtvrtek 30. června, jen děti ze základní školy ČSA se s kantory loučily kvůli vyhlášenému ředitelskému volnu už o den dříve.

Jak školáky, tak i učitele nyní čeká dvouměsíční odpočinek. Na bohumínských školách přesto bude i v červenci a srpnu rušno. Dětské švitoření vystřídá zvuk sbíječek a dalšího nářadí. Prázdninový čas je na bohumínských školách jako tradičně vyčleněn plánovaným opravám a investicím.

Rozloučení s předškoláky v MŠ Slovenská 2022.
Předškoláci z karvinské MŠ Slovenská se rozloučili s mateřskou školou radostně

Město letos v létě do svých škol a mateřinek investuje zhruba 15 milionů korun. „Největší vyčleněnou položkou je oprava elektroinstalace a stavební úpravy v mateřské škole v Čáslavské ulici. Rekonstrukce si vyžádá zhruba čtyřmilionovou investici,“ uvedl Michal Lorenc z odboru školství, kultury a sportu bohumínské radnice.

Na téměř tři miliony korun vyjde oprava střechy v Bezručově škole i oprava podlahy tělocvičny v ZŠ ČSA. Pudlovskou školu čeká třetí etapa výměny oken v hodnotě dvou milionů. „Touto etapou bude výměna oken na škole ukončena, v příštích letech na ni navážeme výměnou vstupních dveří,“ dodal Lorenc.

Školy a školky čeká v létě i řada dalších méně finančně náročných oprav a investicí. Děti by tak ve čtvrtek 1. září měly odstartovat školní rok 2022/23 v zase o něco modernějším prostředí.